PROJECT ON DRUGS

De stichting wil, genoodzaakt door confrontatie met drugsgebruik op de scholen die de kinderen van haar weeshuizen bezoeken en waar ook verslaving optreedt bij deze kinderen, een centrum bouwen waar jongeren worden behandeld voor hun drugsverslaving en van waaruit voorlichting kan worden gegeven over drugs en drugspreventie.

Wij opteren voor een apart gebouw omdat gebruik maken van een bestaand gebouw of ruimte in onze tehuizen niet in het belang van de andere kinderen is.

Om hulp te kunnen verlenen aan de jongeren zijn in 2016 de manager en drie leden van de staf van ons kindertehuis GABRIEL HOME in Kurunegale begonnen aan een cursus die is opgezet door de National Dangerous Drugs Control Board in Sri Lanka in samenwerking met Colombo Plan en onder toezicht van UNODC (United Nations Office on Drugs and Crime). Deze cursus wordt in Sri Lanka gegeven aan de universiteit van Colombo in reeksen van vier weekeinden, vier maal per jaar, gedurende drie jaar. In ieder jaar vinden er twee internationale uitwisselingen.

Onze stichting heeft ook contacten gelegd met stichting De Hoop in Dordrecht; een organisatie die hulp verleent aan verslaafden. Twee leden van onze staf liepen in september 2019 daar stage.

De cursus die onze stafleden volgen is gebaseerd op het Universal Treatment Curriculum For Substance Use Disorders: 8 delen met bijbehorende trainingssessies ontwikkeld door het USA Department of State Bureau of International Narcotics and Law Inforcement Affairs (INL).

 

De bouwkosten bedragen ca. € 160.000,=. De running costs zullen worden gedragen door het ministerie of Social Welfare and Women Affairs, de Kinderbescherming en de stichting Samen voor Sri Lanka.

Voor de bouwkosten starten wij in 2020 een fondsenwervingscampagne.